Analyse

Analyse


Analyse

Heerlijk, ik heb een weekje vrij! Een week doen waar ik zelf zin in heb… Of nou ja, gewoon thuis en de kids gaan naar school en de man is aan het werk. Een prima week dus waarin ik lekker start met een 6km ochtendloop.

Op dinsdag reis ik af naar Waddinxveen voor een heuse zwemanalyse. Een beetje spannend vind ik het wel. Jaren heb ik gezwommen, maar nooit echt op techniek ofzo. Wat nou als ik er niets van bak en zelf al jaren denk dat ik best wel leuk kan zwemmen? Bij Sport_lab kom ik aan in een mooie ruimte met loopbanden en fietsen want naast zwemanalyses doen ze ook loop- en fietsanalyses. Je kan er dus voor van alles terecht.

Ik kleed me om en doe mijn badmuts op. Het water is even koud maar dat went al snel. Even inzwemmen en dan start het filmen onder water en boven water. De stroming staat op 2:00 minuut de 100 meter en ik zwem zoals ik altijd zwem. Het ziet er best prima uit en gelukkig is de basis gewoon goed. We bekijken de film en ik krijg tips die ik meteen toepas in het water. Het voelt wat gek want ik zwem dus te netjes en maak mezelf te smal. Breder zwemmen is dus een tip dat pas ik mooi toe. Het tweede filmpje is duidelijk al beter dan de eerste. Met tips ga ik naar huis en stap ik woensdag zelf met een heus echt zwemschema het zwembad in. Niet gedacht, maar ik zwem die ochtend gewoon al meer dan 10 seconden sneller dan er voor! Een mooi 1.46 per 100 meter. Te gek om zo snel al te zien dat het dus werkt!

Over vier weken ga ik terug naar sport_lab en doe ik nog eens deze zwemanalyse. Ik weet zeker dat Thijmen mij nog sneller en efficiënter kan laten zwemmen!

Aankomende week ben ik op mijn lievelingsplek in Zuid Spanje te vinden waar ik samen met mijn gezin ga genieten. Vakantie! Natuurlijk blijf ik gewoon lekker hardlopen op deze mooie plek, maar ook ga ik op zoek naar een openbaar zwembad (25 meter of meer) waar ik mijn zwemtraining kan doen. Dus weet jij een zwembad in Marbella of omgeving? Laat het mij weten.

Na mijn vakantie ga ik bij sports_lab de loopband op. Mijn laatste VO2 max meting en zone meting was in 2018. Ik ben benieuwd wat daar uitkomt.

Fijne zondag !
https://www.sport-lab.nl