Afsluiten

Afsluiten


Als het in mijn hoofd zit... Dan zit het niet in mijn kont! Dat zou mijn moeder gezegd hebben. ‘Een doorzetter ben je’ dat hoorde ik de afgelopen maanden vaak, maar ik wilde nog iets afsluiten dit jaar. 2020 was voor mij niet compleet zonder een halve marathon. Noem me maar raar of gek maar dat zat dus in mijn hoofd. De knie ging al weken/maanden goed en ik durfde langzaam op te bouwen. Van 10 naar 12 kilometer en nog steeds hield de knie het prima.

Op mijn vlucht naar Sao Paulo app ik met Stans en vertel ik mijn plan aan haar. Ik heb nog een week of 6 wat denk jij? Lukt dat van Harmelen naar Zeist, 21.1km? Jij mee op de fiets want zonder jou is het niet compleet. Het plan was gemaakt, nu mijn coach nog even peilen wat die ervan vindt. ‘Ehmm ja, kan wel, niet op optimale voorbereiding maar het kan. Geen tijd maar uitlopen.’

Ik liep elke zaterdagochtend mijn duurloop van 12 naar 14 naar 15 kilometers. Ze gingen goed. De ene keer beter dan de andere keer, maar ik liep ze trouw.

Gisteren was dan de dag... Het weer was goed ik liep goed en voelde me goed. Stans was stipt op tijd, samen met Jeroen op de fiets uit Zeist. Zijn fiets achterin de auto met mijn kinderen erbij. En wij? Wij startten onze halve marathon! Stans mee op de fiets.

Ik loop de eerste kilometers in een roes en vraag mij een paar keer af of ik het ga redden. Ik loop op advies van mijn coach 14 minuten hard en wandelen dan steeds 1 minuut. Ik denk in blokjes en dat gaat goed. Bij 8 km staat ze daar, La Coach! Totaal niet verwacht en super leuk! Ik probeer uit mijn bubbeltje te komen maar het kost moeite.

Het lastigste stuk is door de stad heen, want ondanks de lockdown is het er druk. Ik krijg veel prikkels en raak wat geïrriteerd. Van links naar rechts, stoep op en af, maar we gaan door!

Dan zegt Robert Jan ‘Dat was 18!’ en ik geef hem een boks ik ga dit redden ik ga hem rocken! Arme stans is inmiddels verandert in een ijsblokje en ik ben de verhitte tomaat die er naast rent of nou ja iets wat daar op lijkt.

Dan mag hij uit. Mijn horloge geeft 21.1 km aan en ik heb het gedaan. Blij, trots en een beetje geëmotioneerd. Mijn knie deed het top en zelfs met de tijd van 2.16 ben ik meer dan tevreden! De wandel minuutjes zijn meegeteld en dat maakt mij extra trots.

Voor nu sluit ik 2020 af met deze halve marathon en kijk ik terug op een bewogen jaar. Mijn val op de piste is bij deze afgesloten. Doorzetter dat neem ik als compliment ❤️

Op naar 2021!